Ravintoneuvonta

Neuvon koiranomistajia myös ravintoasioissa. Oikeanlaisen ruokavalion avulla voidaan hoitaa muun muassa sairauksia sekä pitää oireita kurissa ja koirat pysyvät hyvässä kunnossa. Muun muassa lisäravinteilla voidaan hidastaa nivelrikon kehittymistä ja vähentää koirien kipuja.

Koiran ravintotarpeet ja ruokinta

Hyvän terveyden ylläpitämiseksi kannattaa koiran ruokavalioon kiinnittää huomiota. Ravinto vaikuttaa suoliston kuntoon ja sisäelimistön toimintaan. Sitä kautta ravinto vaikuttaa yleiseen terveydentilaan, immuunipuolustusjärjestelmään, tartuntatautien ja sairauksien puhkeamiseen.

Koiraeläimet ovat lihansyöjiä. Koirien mahanesteen pH on hapan (pH1-2), jolloin se sulattaa hyvin luita ja rustoja sekä raakaa lihaa. Luonnossa elävät koiraeläimet (susi, kettu, naali) syövät saatavilla olevia sorkkaeläimiä, pikkujyrsijöitä, jäniksiä, lintuja, munia, haaskoja, jätteitä ja marjoja. Luonnollisessa ruoassa eli raakaruoassa on ruoansulatuksen ja ruoan hyväksikäytön kannalta tarpeelliset entsyymit ja bakteerit tuoreina. Ne pitävät koiran ruoansulatusjärjestelmän kunnossa ja toimivana luonnollisella tavalla. Koiran suolisto on lyhyt ja siksi ravinnon on oltava hitaasti sulavaa, jotta kaikki ravintoaineet ehtivät imeytyä, kun ruoka viipyy suolistossa pitkään.

Eliminaatiodieetti

Nykyään koirilla on monia allergioita, jolloin apua saadaan eliminaatiodieetistä.